Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             Κρανίδι, 14/03/2013
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Αγαπητοί Δημότες και Δημότισσες,
Σας ευχαριστώ θερμά για την κατανόηση, την υπομονή, την αντοχή και την εμπιστοσύνη που επιδείξατε στην παρούσα Δημοτική Αρχή και σε μένα προσωπικά ως Δήμαρχο πάνω από τριάντα ημέρες τώρα, μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας, που έφτασε στο σημείο να βάλει σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία μας.
Η κατάσταση αυτή που όλοι επώδυνα βιώσαμε υπήρξε η κορύφωση μιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής που επιβλήθηκε στο νεοσύστατο Δήμο Ερμιονίδας, ως δέσμια υποχρέωση των πρώην Δήμων Κρανιδίου και Ερμιόνης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το 2010.
Παρότι είχαμε από την αρχή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας επισημάνει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση το τραγικό αδιέξοδο με την δεματοποίηση σύμμεικτων απορριμμάτων και την αποθήκευσή τους στον ίδιο χώρο στο Σταυρό Διδύμων, χωρίς να υπάρχει αποδέκτης για την τελική τους επεξεργασία, χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια και μετά από άπειρα διαβήματά μας για να πειστούν οι αρμόδιοι προκειμένου να λάβουν μέτρα και αποφάσεις.
Αγαπητοί Δημότες και Δημότισσες, με την σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία δημοσιοποιήθηκε, μπαίνει τέρμα στον παραλογισμό και την κακοδιαχείριση, στην διάχυση ευθυνών και ανοίγει μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα στην διαχείριση των απορριμμάτων με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο. Η απόφαση αυτή υιοθετεί πλήρως τις θέσεις μας για διαλογή στην πηγή, διαλογή του υπολοίπου με ΚΔΑΥ, κομποστοποίηση και αδρανοποίηση του μικρού υπολοίπου.
Ταυτόχρονα και για τους προσεχείς έξι μήνες η  Κοινή Υπουργική Απόφαση αυτή δίνει άμεση λύση στο θέμα της τελικής διάθεσης των απορριμμάτων του Δήμου μας με την μεταφορά τους στο νόμιμο χώρο διάθεσης ΧΥΤΑ Φυλής, όπως είχαμε άλλωστε ζητήσει.
Από τώρα και στο εξής μπαίνει για όλους μας και για τη Δημοτική Αρχή και για τους Δημότες μας το καθήκον και η ευθύνη για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων μας με κύριο άξονα την διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την επανάκτηση των χρήσιμων υλικών, ώστε να μειωθεί δραστικά ο όγκος των απορριμμάτων προς τελική διαχείριση και κατά συνέπεια και το κόστος διαχείρισής τους που είναι ανταποδοτικό και αφορά όλους μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου