Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013, για να μην περάσουν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που καταργούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας στην συνεδρίαση του, την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 και μετά από προ ημερησίας διάταξης εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή, αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή της συζήτησης  όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και αποδέχτηκε εκτάκτως σαν μοναδικό θέμα συζήτησης : Την κατάσταση που διαμορφώνεται στους Ο.Τ.Α μετά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα μέτρα που προτείνονται από την Κυβέρνηση και αφορούν τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις Δημοτικών Υπάλληλων, αλλά και την εφαρμογή του « Παρατηρητηρίου » των Δήμων. Αφού άκουσε τις απόψεις των μελών και εκπροσώπων αυτοδιοικητικών κινήσεων, αλλά και αφού έλαβε υπόψη του και τις θέσεις των εργαζομένων στους Δήμους και του συνδικαλιστικού τους οργάνου, της Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α , ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα :

ΨΗΦΙΣΜΑ

1. Διαμαρτύρεται και εκφράζει την αντίθεση και την αγανάκτηση του για τη στοχοποίηση, την προσπάθεια απαξίωσης, την οικονομική συρρίκνωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα απανωτά, εδώ και πολύ καιρό, χτυπήματα στα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την απόλυτη ομηρία της και την πλήρη κατάργηση του Αυτοδιοικητικού της χαρακτήρα. Η επίθεση αυτή στον ρόλο και την λειτουργία  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που κατοχυρώνονται με το άρθρο 102 του Συντάγματος, είναι ένα ακόμα βήμα στην από καιρό επιχειρούμενη κατάργηση του Συντάγματος της Πατρίδας μας.

2. Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην κατάργηση των Δομών της Δημοτικής Αστυνομίας, των Σχολικών Φυλάκων, τονίζοντας ότι χωρίς Δημοτική Αστυνομία είναι αδύνατον να λειτουργήσουν οι Δήμοι και οι πόλεις, αλλά και χωρίς φύλαξη των σχολείων, είναι αδύνατη η εύρυθμη λειτουργία τους και απαιτεί την απόσυρση των άρθρων 80, 81 και 90 του πολυνομοσχεδίου.

3. Τονίζει ότι οι Δομές της Δημοτικής Αστυνομίας και της φύλαξης σχολείων υπάρχουν και λειτουργούν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπενθυμίζει τους χρόνιους αγώνες των Δήμων για τη θεσμοθέτηση και λειτουργία τους στην Ελλάδα.

4. Επισημαίνει ότι την στιγμή που επιβάλλεται οι παραπάνω Δημοτικές Δομές να επεκταθούν νομικά και θεσμικά σε όλους τους Δήμους, επιχειρείται η κατάργησή τους στους Δήμους που ήδη υπάρχουν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλαπλά προβλήματα, όπως αναρχία στο κυκλοφοριακό, έξαρση του παραεμπορίου, κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, έλλειψη προστασίας των δημοτικών χώρων, βανδαλισμούς στα σχολεία, αδυναμία στοιχειώδους προστασίας των μαθητών αλλά και πολλά άλλα.

5. Ζητεί από την Κυβέρνηση :
α) Την ανάκληση της απόφασης και τη μη ψήφιση από τη Βουλή του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την κατάργηση των θεσμών της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων αλλά και άλλες δυσμενείς διατάξεις που υποβαθμίζουν και διαλύουν την Αυτοδιοίκηση.
β) Το σταμάτημα των πρωτοφανών επιθέσεων κατά της Αυτοδιοίκησης και την επικράτηση του διαλόγου, της συνεννόησης, της ενημέρωσης και πάνω από όλα του δημοκρατικού προγραμματισμού.

6. Τονίζει ότι η Αυτοδιοίκηση ποτέ δεν αρνήθηκε την αξιολόγηση των δομών των Δήμων ή την κινητικότητα υπαλλήλων με κατεύθυνση την ενίσχυση σε προσωπικό , ιδιαίτερα των Περιφερειακών Δήμων. Αρνείται, όμως την προσπάθεια ουσιαστικής κατάργησης του συνταγματικού χαρακτήρα και του Αυτοδιοίκητου των Ο.Τ.Α και την έλλειψη κάθε προγραμματισμού και κυρίως πρόνοιας για τη ζωή και την αξιοπρέπεια των Δημοτικών Υπαλλήλων και των οικογενειών τους, γι΄ αυτό και στέκεται δίπλα τους στον αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία.

7. Συμφωνεί και στηρίζει τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και επιπλέον απαιτεί :
α) Τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στους Δήμους και την θεσμοθέτηση και την προκήρυξη νέων εκεί όπου απαιτείται.
β)  Να σταματήσει η λειτουργία του « Παρατηρητηρίου » των Δήμων, ώστε να μπορεί να υπάρξει το αυτοδιοίκητο των Δήμων που κατοχυρώνεται άλλωστε και από το Σύνταγμα των Ελλήνων.
Ο Δήμος Ερμιονίδας επιπλέον συμμετέχει στην αναστολή λειτουργίας των Δήμων ως αποφασίστηκε με την απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, μέχρι τις 16-7-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου