Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΦΡΑΓΧΘΙ




Αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες ανάδειξης του σπηλαίου Φράγχθι με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και φορέα υλοποίησης την Εφορεία Σπηλαιολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και καταπληκτική εργασία που έγινε με αυτεπιστασία από την Εφορεία Σπηλαιολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας.
Την υλοποίηση αυτής της εργασίας πέρα από το Δήμο Ερμιονίδας συνέδραμαν και άλλοι διεθνείς επιστημονικοί φορείς και τοπικοί παράγοντες. Στα εγκαίνια του έργου αυτού που θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει λεπτομερής αναφορά.
Εκ προοιμίου οφείλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Προϊσταμένη της Εφορείας Σπηλαιολογίας και Παλαιοανθρωπολογίας κα Παναγοπούλου Ελένη, τους αρχαιολόγους, τους μηχανικούς αλλά και το εργατικό προσωπικό που εργάστηκε για να υπάρξει αυτό το άρτιο κατά τη γνώμη μου αποτέλεσμα.
Ένα μεγάλο όραμα του πρώην Δήμου Κρανιδίου και μια επίμονη προσπάθεια από το 1999, υλοποιήθηκε προς όφελος ολόκληρης της Ερμιονίδας και του λαού της. Το σπήλαιο Φράγχθι είναι ένα παγκόσμιο μνημείο της ανθρώπινης ιστορίας και σαν τέτοιο είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο και στα επόμενα χρόνια θα συνεισφέρει σημαντικά στην πολιτιστική και οικονομική ζωή του τόπου, αφού θα αποτελέσει ένα ισχυρό πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο.
Στα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι θα κληθούν να συμμετάσχουν Διεθνείς και Ελληνικοί Επιστημονικοί Φορείς της Αρχαιολογίας, του Πολιτισμού και της Ανθρωπολογίας καθώς επίσης και το Υπουργείο Πολιτισμού και οι φορείς του.    

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου