Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ




Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας Αλληλεγγύης
Πολιτισμού & Παιδείας  Δήμου Ερμιονίδας










 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Ο κόσμος στη βιβλιοθήκη μας είναι πολύχρωμος!
Δύο μήνες καλοκαιρινής εκστρατείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος».
Αρχίσαμε στις 14 Ιουνίου και ήδη έκλεισαν  δύο μήνες εκδηλώσεων για παιδιά και εφήβους. Προσπαθούμε να αναδείξουμε μιαν  άλλη  οπτική για την ύπαρξη και τη  χρήση των βιβλιοθηκών σήμερα, που  έχει σχέση με την  … ανάσα ζωής  που όλοι δικαιούμαστε, με το δικαίωμα στη μάθηση ,στην πληροφόρηση, το δικαίωμα στη συμμετοχή, στη σκέψη, στη δημιουργία, στη χαρά.
 Αυτό το καλοκαίρι καταβάλλουμε προσπάθεια  για την πραγματοποίηση δράσεων διασκέδασης  και μάθησης, που να τις χαρακτηρίζουν  εξ ίσου η ποιότητα και η φρεσκάδα. Προσπαθήσαμε πράγματι το γκρι της  ζωής όλων μας  να μετατραπεί  σ΄ ένα  πολύχρωμο ορίζοντα ελπίδας.
Οι εθελοντές, που ανέλαβαν τις παρουσιάσεις των θεμάτων και όλη την εργασία υποστήριξης, υπερέβαλαν σε ζήλο  και  το αποτέλεσμα είναι ο ενθουσιασμός και η αγάπη  που μας περιβάλλει από μικρούς και μεγάλους.
Στο διάστημα αυτό έγιναν 21 εκδηλώσεις, απασχολήσαμε δημιουργικά 587 παιδιά,  παρευρέθηκαν  262 ενήλικες, 495 άτομα δανείστηκαν από τη συλλογή μας  857 βιβλία.
 Ευχαριστούμε το Future Library- ΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος  και τους πολύτιμους συνεργάτες του,  για την έμπνευση και το σχεδιασμό της καλοκαιρινής εκστρατείας , τη στήριξη και τις  χορηγίες του στη βιβλιοθήκη μας.
Συνεχίζουμε. Έχουμε  άλλωστε  ακόμη  ένα μήνα  διαδρομών  με ...πυξίδα τη βιβλιοθήκη.
 Ελάτε να προσθέσετε τη δικιά σας απόχρωση στον πολύχρωμο κόσμο!   

Η εθελοντική ομάδα της βιβλιοθήκης. 18-8-13 

Κείμενα και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις μας θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.dbe.gr  , και φωτογραφίες στο  http://www.flickr.com/photos/97631308@N03/








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου