Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Τη Κυριακή 6 Απριλίου, στα πλαίσια της πανελλήνιας δράσης του Lets do it Greece, καθαρίσαμε όσες πιο πολλές παράλιες, υγροβιότοπους και οικοσυστήματα μπορούσαμε μέσα σε μια μέρα!
Παραπάνω από 200 εθελοντές από φορείς, συλλόγους και σχολεία έλαβαν μέρος. Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας (Κ.Ε.Α.Π.Δ.Ε.) εξόπλισε με γάντια, μάσκες και σακούλες τους εθελοντές και είχε το γενικό συντονισμό. Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε 7 ομάδες.
Καθαρίστηκαν τα εξής σημεία: λάκκες, θυννί, οι παραλίες περιμετρικά του Αγίου Δημητρίου στη Κοιλάδα, το έλος της Κοιλάδας (gr251292000), η λιμνοθάλασσα  Πόρτο Χελίου, η Δάρδιζα, μεταλλεία, Μπίστι και το έλος της Κάπαρης (gr251293000). Ο όγκος των σκουπιδιών και των αντικειμένων ήταν μεγάλος, παραπάνω  από 40 κ.μ. πλαστικό, 3 καρότσες ογκώδη αντικείμενα και 20 κ.μ. λοιπά απορρίμματα στη πλειοψηφία τους απόβλητα ψαράδων. Στη λιμνοθάλασσα Πόρτο Χελίου σε συνεργασία με τη δημοτική κοινότητα πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση κατά μήκος της ακτής
Αυτό που όλοι αποκομίσαμε μετά το τέλος της δράσης δεν ήταν ότι πρέπει να μαζεύουμε τα σκουπίδια μας αλλά ότι δε πρέπει να τα πετάμε!
Θα συνεχίσουμε αυτού του είδους τις δράσεις και στο μέλλον διότι ειδικά στα έλη έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα!
Στην ιστοσελίδα  www.letsdoitgreece.org θα βρείτε λεπτομέρειες από τη δράση όλων των ομάδων και πολλές φωτογραφίες!
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το Δ.Σ. της Φυσιολατρικής ομάδας Ερμιονίδας για τη πολύτιμη βοήθεια τους στη προετοιμασία της δράσης και τον κ. Κόκκαλη Κώστα Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πόρτο Χελίου για την οργάνωση της δενδροφύτευσης.
Πήραν μέρος οι: Σύλλογος γονέων δημοτικού σχολείου Κοιλάδας, Σύλλογος γονέων α’ δημοτικού σχολείου Κρανιδίου, νηπιαγωγείο Πόρτο Χελίου, δημοτικό σχολείο Ηλιοκάστρου, δημοτικό σχολείο Θερμησίας, δημοτικό σχολείο Ερμιόνης, γυμνάσιο Ερμιόνης, λύκειο Ερμιόνης, Παρέμβαση πολιτών Ερμιονίδας, Ναυταθλητικός όμιλος Ερμιόνης, ο υπό σύσταση πολιτιστικός σύλλογος Ερμιόνης «Βιτόριζα», ο υπό σύσταση πολιτιστικός σύλλογος Κοιλάδας «Φράχθι» και η Φυσιολατρική ομάδα Ερμιονίδας.


Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!!!

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Α.Π.Δ.Ε
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΟΥΖΟΥΑΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου