Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                       Κρανίδι, 9/10/2013
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Μελίνας Μερκούρη 11
                     Κρανίδι
Τ.Κ.:  21300
Πληροφ: Λάμπρου Α.
Τηλ: 2754360015
Fax: 2754021371
e-mail: kranidi1@otenet.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δήμο μας για 7η χρονιά θα λειτουργήσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Γυμνάσιο Κρανιδίου κατά τις απογευματινές ώρες.
Η δομή λειτουργεί ως παράρτημα του ΣΔΕ Ναυπλίου (Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας Ναυπλίου), απευθύνεται  σ΄ όσους δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους εκπαίδευση και έχουν την δυνατότητα με δύο κύκλους μάθησης, ο οποίος διαρκεί δύο χρόνια,  να αποκτήσουν απολυτήριο ισάξιο με του Γυμνασίου.
Το πρόγραμμα λειτουργίας των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία, φορέας υλοποίησης είναι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.
Ο Δήμος Ερμιονίδας μέσω της σχολικής επιτροπής της Β΄/ θμιας εκπαίδευσης αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Κρανιδίου υποστηρίζουν τον άνω θεσμό, μέσα από τον οποίο δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στους δημότες μας να αποκτήσουν το απολυτήριο – πιστοποιητικό της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να απευθυνθούν στο Γυμνάσιο Κρανιδίου, στο 1ο  Γυμνάσιο Ναυπλίου για πληροφορίες, εγγραφές θα πραγματοποιηθούν μέσα στο μήνα Οκτώβριο.
Αξίζει, όλοι οι φορείς της τοπικής μας κοινωνίας να υποστηρίξουν τον άνω θεσμό, όπως ήδη έχουν κάνει σ ΄όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας τους και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουμε όλους εκείνους που μπορούν να ενταχθούν στην άνω εκπαιδευτική προσπάθεια.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΛΑΜΠΡΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου