Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

3η ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ 2013 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Ο Δήμος Ερμιονίδας στην προσπάθεια προώθησης των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του και με την συνεργασία της Π.Ε. Αργολίδας, των φορέων και των συλλόγων της περιοχής διοργανώνει για συνεχή χρονιά την “Γιορτή Ροδιού” που θα πραγματοποιηθεί στην Ερμιόνη.
Η “Γιορτή Ροδιού” αποτελεί πλέον θεσμό και θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες γιορτές της περιοχής μας, διότι προσελκύει αρκετούς επισκέπτες και προβάλει το φημισμένο σε όλους μας, ΡΟΔΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ διαφημίζοντας παράλληλα και την όμορφη Ερμιόνη μας.
Στην φετινή Γιορτή Ροδιού ξεχωριστή είναι και η συμμετοχή της μουσικής μπάντας του ΚΕΘΕΑ Στροφή. Το ΚΕΘΕΑ Στροφή είναι το πρώτο θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης ουσιών στην Ελλάδα από το 1988, που βοηθάει τους έφηβους και τους νεαρούς ενήλικες να επανενταχθούν στην κοινωνία.
Η μουσική στο ΚΕΘΕΑ στροφή, διαχρονικά, διατηρεί έναν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της θεραπείας και της απεξάρτησης με την συμμετοχή της μουσικής μπάντας σε εκδηλώσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης του κοινού, γιατί η τέχνη γενικότερα λειτουργεί θεραπευτικά, καθώς αποτελεί εμπειρία μάθησης, αυτογνωσίας και ένα μέσο επικοινωνίας με την κοινωνία.
Η αρχή της γιορτής θα γίνει στις 25/10/2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης Παλαιό Σχολείο Συγγρού με το “Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα Ερμιονίτικα Ρόδια από το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης (Ι.Λ.Μ.Ε.)”.
Επίσης, την ίδια μέρα θα γίνει η παρουσίαση της Μελέτης με τίτλο “Φάκελος Αιτήματος Καταχώρησης με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) για το ΡΟΔΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ από τον γεωπόνο Κο Ηλία Ρούμπο.”

Η Γιορτή συνεχίζεται το Σάββατο 26/10/2013 στις 16:00 μμ θα ξεκινήσουμε με τα ποδήλατα  από το λιμάνι της Ερμιόνης, για μία όμορφη και συναρπαστική βόλτα περνώντας από τον κάμπο  με τα κατακόκκινα ρόδια και φτάνοντας στο φαράγγι του καταφυκιού για έναν ήσυχο περίπατο.
Το βραδάκι στις 20:00 μμ.,θα μας περιμένουν τα παιδιά, όπου θα ξεκινήσουν από το λιμάνι της Ερμιόνης, ντυμένα αγρότες πάνω στην στολισμένη άμαξα και θα προσφέρουν ρόδια στους επισκέπτες.
Στα μανδράκια Ερμιόνης θα μας περιμένουν ντόπιοι καλλιτέχνες να μας χαρίσουν μια μαγική και αξέχαστη βραδιά.

Την Κυριακή 27/10/2013 στις 11:00 πμ. σας περιμένουμε όλους στο λιμάνι της Ερμιόνης όπου θα πραγματοποιηθεί το εορταστικό κομμάτι με τους παραγωγούς μας
να προσφέρουν ρόδια και τον κατακόκκινο χυμό που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
Να δοκιμάσουμε τις παραδοσιακές νοστιμιές με βάση το ρόδι που θα παρουσιάσει ο γνωστός Σεφ κ. Θοδωρής Αγγελασόπουλος και θα προσφέρουν οι επαγγελματίες της Ερμιόνης
Να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε με την χορευτική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας και τη μουσική μπάντα του ΚΕΘΕΑ στροφή.
Φιλική συμμετοχή – παρουσίαση της γιορτής θα κάνει ο Γιώργος Αμυράς.
Θα έχουμε και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου