Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Επειδή τις τελευταίες μέρες διακινείται παραπληροφόρηση σχετικά με δήθεν λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για ορισμό χώρου διαλογής και κομποστοποίησης των απορριμμάτων, σας γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι αληθές και εφόσον βέβαια δεν έχει γίνει καμία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση δεν υπάρχουν και Δημοτικοί Σύμβουλοι που υπερψήφισαν ή καταψήφισαν την απόφαση.
Το αληθές είναι ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει οριστεί 5μελής επιτροπή προκειμένου να γνωμοδοτήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από έρευνα για την καταλληλότητα δημοτικού χώρου ή δημοσίου ή ακόμα και ιδιωτικού, στον οποίο θα μπορούσε να χωροθετηθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου μια τέτοια δραστηριότητα μετά από απόφαση του Δήμου μας.
Το μείζον πρόβλημα που προέχει όμως αυτή τη στιγμή λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας που έχει δημιουργηθεί και την οποία πολλές φορές κατά καιρούς έχουμε επισημάνει, είναι η αποκατάσταση της υπερχωματερής στο Σταυρό Διδύμων με την απομάκρυνση των 30.000 περίπου δεμάτων σύμμεικτων απορριμμάτων που είναι αποθηκευμένα στο χώρο αλλά και των χύδην απορριμμάτων. Η απομάκρυνση των δεμάτων και η αποκατάσταση του χώρου, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, είναι συμβατική υποχρέωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των υπηρεσιών της την οποία παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις έχει μέχρι σήμερα παραλείψει να πραγματοποιήσει. Άλλωστε η Περιφέρεια Πελοποννήσου χειρίζεται και τα σχετικά κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκατάσταση των χωματερών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου