Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΝΑΛΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Στις αρχές της εβδομάδας το Δήμο μας επισκέφθηκε πολυμελής ομάδα της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων με επικεφαλής την αρχαιολόγο κα Δέσποινα Κουτσούμπα, δύτες και τοπογράφους και πραγματοποίησαν εργασίες φωτογράφισης και τοπογραφικής αποτύπωσης ερειπίων αρχαίων κτισμάτων (πιθανόν Ρωμαϊκής Περιόδου) στην παραλία Δάρδιζας.

Όπως είναι γνωστό, σε ολόκληρο σχεδόν το παραλιακό μέτωπο της Ερμιονίδας (Θερμησία, Ερμιόνη, Φλάμπουρα, Πορτοχέλι, Κορακιά, Κοιλάδα, Σαλάντι) έχουν εντοπιστεί υπολείμματα αρχαίων οικισμών της ιστορικής και προϊστορικής ακόμα περιόδου. Με την επικεφαλής της ομάδας αρχαιολόγο κα Δέσποινα Κουτσούμπα, ο Δήμαρχος συζήτησε για την εκπόνηση μιας εργασίας φωτογραφικής και τοπογραφικής αποτύπωσης όλων των ενάλιων αρχαιοτήτων που αντιστοιχούν σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας.

Τα μέλη της ομάδας φιλοξενήθηκαν προσωπικά από τον Δήμαρχο και με τη συμμετοχή του κ.Ιωσήφ Γανώση. Σημαντική τεχνική βοήθεια προσέφεραν ο γνωστός δύτης Γιώργος Καλλιάνος και ο φωτογράφος Γιώργος Οικονόμου.  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου