Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Μανώλη Αγγελάκα και τον ενημέρωσε και προφορικά για το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για τη δημόσια υγεία, επειδή ο μοναδικός αδειοδοτημένος χώρος για την εναπόθεση των απορριμμάτων του Δήμου μας στον Σταυρό Διδύμων έχει υπερκορεστεί από 30.000 δέματα σύμμεικτων απορριμμάτων και αρκετά μεγάλο όγκο χύδην απορριμμάτων με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι αδύνατη η αποκομιδή των απορριμμάτων και αυτά να παραμένουν για 23η μέρα εντός και πέριξ των κάδων. Ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα που είναι ο μοναδικός αρμόδιος προς τούτο την λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας των δημοτών μας, η υγεία των οποίων εκτίθεται σε κινδύνους από την συσσώρευση των απορριμμάτων στους δρόμους. Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε στον Δήμαρχο ότι γνωρίζει το πρόβλημα και ότι το ίδιο πρόβλημα αφορά πλέον όλους τους δήμους της Πελοποννήσου. Του είπε μάλιστα ότι σήμερα θα επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ.Σταύρο Καλαφάτη προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σε επίπεδο πλέον Υπουργείου ΥΠΕΚΑ.
Για το ίδιο θέμα επικοινώνησε νωρίς το απόγευμα και με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ.Παναγιώτη Νίκα αναφέροντάς του την κατάσταση ως έχει αυτή τη στιγμή. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ αναγνώρισε και αυτός την σοβαρότητα του προβλήματος και την αδυναμία της Αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου να δώσει λύση. Του είπε δε ότι και αυτός πλέον κινείται προς την ίδια κατεύθυνση δηλαδή την λήψη απόφασης σε επίπεδο του αρμόδιου Υπουργείου.
Υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά ότι την κατάληξη αυτή στα όρια του κινδύνου την επισημαίνουμε δύο χρόνια τώρα προς την Αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα αρμόδια Υπουργεία χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ληφθεί επί της ουσίας κανένα μέτρο.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΣΤΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΑΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου